Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2013. Június 21. 20:17, péntek | Helyi
Forrás: MTI

20 millió forintból korszerűsíti két óvodáját Kaposvár

20 millió forintból korszerűsíti két óvodáját Kaposvár

Két óvodáját 240 millió forintból bővíti és korszerűsíti Kaposvár önkormányzata.

Mindezt a beruházásról tartott pénteki sajtótájékoztatón mondta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a kaposfüredi tagóvodában, amelyet a kaposszentjakabi mellett szintén felújítanak.

A fejlesztést főleg az indokolja, hogy minél barátságosabb és korszerűbb körülményeket teremtsenek a gyerekek óvodai neveléséhez - mondta a polgármester.
Szita Károly a kisgyermekek bölcsődei és óvodai elhelyezéséről szólva hangsúlyozta, Kaposváron eddig sem utasítottak el senkit helyhiányra hivatkozva, és hogy továbbra se legyen gond, újabb férőhelyeket alakítanak ki.
Ismertetése szerint a két óvoda új csoportszobával, tornaszobával és szertárral gazdagodik, korszerűsítik a kiszolgálóhelyiségek berendezéseit, és fedett teraszt is kialakítanak. A gyerekek kényelmét szolgálják majd az új bútorok, öltözőszekrények, a tornapadok és bordásfalak, valamint a mozgáskultúrát, értelmi képességet és kreativitást fejlesztő játékok és hangszerek. A kaposfüredi óvodára két napkollektort is felszerelnek.

A polgármester közlése szerint a kaposvári vállalkozók részvételével novemberben kezdődő építkezés 2014 májusában fejeződik be.

A kaposvári önkormányzat fenntartásában lévő hat központi és 13 tagóvodában 83 csoportban jelenleg 2240 gyermek óvodai neveléséről gondoskodnak.

(Kép:felsopakony.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 29. 09:36, szerda | Belföld

Ferencz Orsolya: nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni

Nem tud minden ország tartalékos kutatóűrhajóst is jelölni az űrhajós programokba - mondta az űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

2024. Május 29. 07:53, szerda | Belföld

Szijjártó Péter szerint minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása

Minden nehézség ellenére sikeres a magyar gazdaság dimenzióváltása, ennek során az elmúlt években folyamatosan nőtt a gazdaság technológiai színvonala, a kutatás-fejlesztés részesedése és a hozzáadott érték is