Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Május 30. 09:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Fügeprodukció

A Művészeti Kar színművészhallgatói is nyertek a Titánium 2013 Tehetségkutató Színházi Szemlén

A Művészeti Kar színművészhallgatói is nyertek a Titánium 2013 Tehetségkutató Színházi Szemlén

A Titánium Színházi Szemléjének tehetségkutató pályázatán az öt nyertes közül az egyik a K2 Színház, vagyis Benkó Bence és Fábián Péter színművészhallgatók is.

Egy helyszínen, négy napon keresztül 8 programot kínál a Titánium Színházi Szemle, ahol a tehetség, az innováció és a tapasztalat mérettetik meg.

A zárónapon kiderült kik azok a titánok, akik a jövő évadban bemutathatják darabjukat négy különböző helyszínen.

A Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület (FÜGE) 2013. májusában egy négy napos tehetségkutató színházi szemlét szervezett, amelynek céljaként olyan fiatal színházi alkotóknak szeretnének lehetőséget adni a hazai és nemzetközi megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önálló rendezéssel állnak elő, de még nem töltötték be a 35. életévüket és csak néhány éve léptek a pályára.

A program ötletét az adta, hogy számos fiatal színházi alkotó (író, színész, rendező) kereste meg a FÜGE-t új produkciós tervével vagy éppen azzal, hogy az egyetemen készített vizsgabemutatójukon szeretnének tovább dolgozni, külső helyszínen előadást létrehozni. Ezt a sok fiatal energiát, „tenniakarást”, vágyat akarják egy helyre összpontosítani és egy úgynevezett seregszemlén értékként felmutatni a szervezők.

A 4 napos szemlére a FÜGE válogatott elsősorban olyan fiatal színházi alkotókat, akikkel az elmúlt években már dolgozott vagy dolgozni fog. A pályázat tulajdonképpen független a szemlétől, ez utóbbival inkább csak az volt a céljuk, hogy kedvcsináló ízelítőt nyújtsunk a pályázók körének munkáiból.

A projekt ugyanakkor túlmutat a 4 napos szemlén, hiszen a célja egy alkotói pályázat kiírása és annak propagálása.
A TITANium projekt keretében az 51 beérkezett pályázat közül 5 produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a 2013/2014-es színházi évadban az alábbi helyszíneken:
• Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
• Átrium Film-színház
• Thália Színház
• TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza

Az évad során bemutatott előadások rendezői közül kerül ki az Év Titánja fődíj várományosa, aki a fő támogató felajánlásának köszönhetően pénzjutalomban is részesül.

Az egyik nyertese tehát a szemlének a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának színművészhallgatóiból álló K2 Színház, bemutatandó darabjuk pedig Fábián Péter és Benkó Bence rendezésében Bertold Brecht, A szecsuáni jólélek című műve.

Szívből gratulálunk Nekik!

(Szöveg: fugeprodukcio.hu, kép: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 06:00, kedd | Bulvár

Az önkéntes véradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Posta új bélyege

Az önkéntes véradás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a Magyar Posta egy új, alkalmi bélyeg kibocsátásával

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.