Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2024. Február 20. 06:00, kedd | Bulvár

Bámészkodók miatt alakult ki komoly dugó az M1-esen - Videó

Bámészkodók miatt alakult ki komoly dugó az M1-esen - Videó

Míg az egyik oldalon baleset miatt torlódtak fel a járművek, addig a másikon a bámészkodók okoztak fennakadást.

Két baleset is volt az M1-en pénteken, ráadásul mindkettő a Hegyeshalom felé vezető oldalon. Sokan a főváros felé haladók közül, az egyik baleset mellé érve elkezdtek lassítani, majd videózni. A lassítások miatt úgynevezett fantomdugó alakult ki, valós ok nélkül előbb lelassult, majd megállt a pálya forgalma Budapest felé - írja az autópályafenttartó MKIF Zrt. közösségi oldala.

Az alábbi videóban mutatunk előbb egy autóból készült videót, közvetlenül utána pedig a forgalomfigyelő kamerákon a folyamat is látható, ahogyan emiatt belassul a pálya.

- Sokan nem mérik fel a helyzetet, hogy ezzel balesetveszélyes helyzetet idézhetnek elő,mert a balesetre figyelnek. Adott esetben előfordulhat, hogy az előtte lévőnek műszaki hibája lesz, nem tud olyan gyorsan reagálni rá. Ott az újabb baleset.

- A másik, amibe nem gondolnak bele, hogy súlyos sérült is lehet a balesetnél. Valakinek az édesanyja, édesapja, nagymamája, nagypapája, gyermeke fekszik ott. Egyikünk sem szeretné viszontlátni a családtagját ilyen kiszolgáltatott állapotban a social media felületeken. Tiszteljük meg a másik embert!

- Ne videózzunk, ne bámészkodjunk, egyrészt mert balesetveszélyes, másrészt kegyeleti, erkölcsi okokból is aggályos!

ℹ️ A videóban bal oldalon, a második baleset előtti kiterelés, míg a jobb oldalon a Budapest irányába haladó forgalom és a fantomdugó látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.