Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2013. Szeptember 30. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI/kaposholding.hu

Digitális kijelzők tájékoztatják az utasokat a buszmegállókban Kaposváron

Digitális kijelzők tájékoztatják az utasokat a buszmegállókban Kaposváron

A vidéki városok közül elsőként Kaposváron tájékozódhatnak az utasok 41 nagy forgalmú autóbuszmegállóban digitális kijelzőkön az ott megálló buszjáratokról - hangzott el a rendszert bemutató szerdai sajtótájékoztatón a somogyi m

A kaposvári közösségi közlekedés színvonalának javítását célzó - az Európai Unió által 90 százalékban támogatott - 570 millió forintos fejlesztésről egy úgynevezett dinamikus utastájékoztatóval felszerelt autóbusz-megállóban tájékoztatták a sajtó képviselőit.
A tábla információt ad a buszok érkezéséről, azok végállomásáról, és arról is, hogy melyik busz alacsonypadlós, azaz mozgássérültek, kerekesszékesek, babakocsival közlekedők számára is könnyen igénybe vehető.
Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, a legforgalmasabb buszvárókat napelemmel működő utastájékoztatóval szerelték fel, a központi autóbusz-állomáson pedig két nagyméretű elektronikus tájékoztatót helyeztek el.
Veizer Jánosné, a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a fejlesztés részeként valamennyi autóbuszt új fedélzeti számítógéppel szerelték fel, hangos tájékoztató segíti az utasokat, továbbá valamennyi járaton ingyenes a wi-fi.
A vezérigazgató elmondta, hogy munkanapokon 842 buszjáratukon mintegy 30 ezer utas közlekedik. "A fejlesztéseknek köszönhetően meglévő járműparkunk hatékonyabban működhet, a kiszolgálás pedig magasabb színvonalú lesz" - tette hozzá.
Lakatos András, a T-Systems Magyarország Zrt. közlekedési értékesítési szektorigazgatója elmondta, ez az egyik legkorszerűbb rendszer, és elsőként Kaposváron működik az országban. Egy saját fejlesztésű szoftverük segítségével lehetővé teszi a felhasználó, azaz a kaposvári közlekedési társaság számára, hogy meg tudja tervezni a menetrendet a kapacitásaihoz mérten és az utasok elvárásainak megfelelően. A forgalomirányítók követhetik a járatok helyzetét a térképen, adatokat kaphatnak a jármű állapotáról és szükség esetén kapcsolatba léphetnek a járművezetővel, a buszok helyzete pedig az interneten is követhető.
A beruházásban felújítottak 59 buszvárót, építettek négy autóbuszöblöt, továbbá 36 nagy forgalmú megállóhoz 196 kerékpártámaszt is kihelyeztek.Előző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára