Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Május 11. 10:26, szombat | Helyi
Forrás: Kaposvári Rákóczi Labdarógócsapata

Diósgyőr-Kaposvár 1-1

Diósgyőr-Kaposvár 1-1

A mérsékelt első félidei játék után a térfélcserét követően nagyot javult a kaposváriak játéka, de csak az egyenlítés jött össze, a győzelmet nem sikerült megszerezni a Diósgyőr elleni hazai rangadón.

A Rákóczi 1-1-es döntetlent játszott, és egy ponttal gazdagodott a péntek esti találkozón.

A 27. forduló péntek esti kelet-nyugat rangadója előtt a Diósgyőr a 11., a Kaposvár a 12. helyen állt a tabellán, a két csapatot egy pont választott el egymástól. A somogyiak a siófoki fiaskó után mindenképpen kárpótolni szerették volna a közönségüket. Az első időszak ismerkedése után a 9. percben Pedro lőtt 30 méterről, laposan a bal kapufa mellé. Három perccel később Gohér szabadrúgása után Seydi fejelt 6 méterről fölé. A 15. percben Okuka vette célba a kaput középről, 21 méterről, de nem volt szerencsénk, mert Balázs Benjámint találta telibe. A 25. percben pattogós, távoli lövést eresztett meg Kovács Olivér, de a vendégek kapusa a helyén volt.
A 31. percben vezetést szerzett a Diósgyőr. Vági tette a lesgyanús helyzetben lévő Seydi elé a labdát, aki kapura lőtt, Hajdúch kezén lelassult a labda, az érkező Fernando pedig két lépésről a hálóba passzolt 0-1
A 33. percben Okuka vesztette el a labdát, Gallardo 13 méteres lövését bravúrral védte Hajdúch. Két perccel később balról szállt középre a labda, de Seydi és Bacsa sem érte el a hazaiak nagy szerencséjére. Oláh megsérült, Vrucina váltotta a 37. percben. Egy percre rá Bőle szabadrúgása után szállt fölé a labda. A 42. percben Gohér bal oldali szöglete után Fernando fejelt fölé, néhány másodperccel később nagy egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Rákóczi. Bőle bal oldali szöglete után átkerült a túloldalra a labda, Safaric az alapvonalról középre adott, Balázs B. pedig félfordulatból, 7 méterről lőtt - Vági a gólvonalról vágta ki a játékszert. Az első félidő utolsó eseményeként Vrucina csúnyán fölé lőtt egy szabadrúgást.

A második félidő szépségdíjas jelenettel indult. Kovács Olivér nagyszerű szabadrúgása után Ribánszki kapus mentett szögletre nagy bravúrral a jobb felső sarok elől. Az 50. percben egyenlített a Rákóczi! Bőle kapott remek indítást Safarictól a bal oldalon, levette majd éles szögből lőtt, és Vági érintésével a kapu bal oldalában kötött ki a labda. 1-1.
A kaposváriak elszántabbak, lelkesebbek voltak, mint az első félidőben. És ez jót tett a mérkőzésnek. Szép hazai támadásokat láthatott a közönség, és többször a kapuig is eljutott a házigazda. A 62. percben Vrucina kis híján gólt szerzett, Kádár mentett előle szögletre. A sarokrúgás után Kovács O. lőtt kapufát. Tíz perccel később Balázs B. maradt le egy labdáról a tizenhatoson belül, majd Pedro vette célba bátran a kaput, de pontatlan volt a lövés. A 82. percben Vrucina cselezte be magát a kapu előterébe, a szép szólót Ribánszki kapus állította meg. A 90. percben Safaric szabadrúgása után szállt el a labda a kapu előtt.

A kaposváriak játéka nagyot javult a szünet után, és a második félidei teljesítmény alapján a Rákóczi rászolgált volna a győzelemre.

Kaposvári Rákóczi FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Kaposvár, 2500 néző. V,: Bognár T.
Rákóczi FC: Hajdúch – Kovács O., Hegedűs, Zámbó (Waltner, 77.) – Okuka, Bőle (Haruna, 88.), Safaric, Pedro, Jánvári - Oláh (Vrucina, 37.), Balázs B. Vezetőedző: Prukner László
Diósgyőr: Ribánszki - Vági, Hanek, Kádár, Gohér - Takács P. - Gallardo (Vadász, 55.), Fernando, Elek Á. (Nagy T., 80.), Bacsa (Szabó B., 83.) - Seydi. Vezetőedző: Kovac Zoltán
Gólszerzők: Bőle (49.), illetve Fernando (31.)
Sárga lap: Bőle (23.), Kovács O. (66.), Zámbó (71.), Okuka (85.), Safaric (92.), illetve Hanek (48.), Bacsa (59.), Takács P. (80.), Seydi (91.), Fernando (92.)

(Kép és szöveg forrása: www.rakoczifc.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.