Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 30. 12:32, hétfő | Sport

Dobogós helyekkel búcsúzott a 2023-as rallycross szezontól a Korda Racing!

Dobogós helyekkel búcsúzott a 2023-as rallycross szezontól a Korda Racing!

Lezárult a 2023-as Rallycross OB és a Korda Racing dobogós helyekkel köszönt el az idei szezontól. Máriapócson Kovács Sámuel ezüstfiúként zárt a Super1600-asok között. Öccse, Domonkos szintén második lett a zárófutamon.


Dobogós helyekkel búcsúzott a 2023-as rallycross szezontól a Korda Racing!

Az elmúlt hétvégén záródott a 2023-as Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a Korda Racing dobogós helyekkel köszönt el az idei szezontól. Máriapócson ezúttal Kovács Sámuel volt a vezér, aki nemcsak a viadalon, hanem összetettben is ezüstfiúként zárt a Super1600-asok között. Öccse, Domonkos szintén második lett a zárófutamon, ami összetettben a harmadik helyhez lett elég. A Mazda MX-5 Kupában versenyző Várkonyi Bence a döntőig parádézott – mindent megnyert –, ám ott hibázott, így kiesett, ami az összetett dobogójába került. A csapat újonca, az RX bajnokság junior kategóriájában induló Bagaméri Réka egy hibátlan versenyzéssel végül negyedik lett a lányoknál.

Idén eddig szinte mindenhol parádézott az idei RX versenyeken a Korda Racing, és ezzel a szokásával az idény utolsó versenyén, Máriapócson sem szakított. Meglehetősen foghíjas volt a csapat a szezonzárón, ám eredményekben így is gazdagon térhettek a téli pihenőre.

Benyó Máté már Nyirádon bebiztosította eddigi pályafutása első felnőtt bajnoki címét a Supercar kategóriában, a Peugeot 208 ERX felkszítése pedig megkezdődött a 2024-es szezonra, így most végül nem állt rajthoz. Ott volt viszont a Super1600-asok között a tavalyi bajnoki pontversenyben harmadik Kovács Sámuel, a szombati remek teljesítmény után a vasárnap is második lett. Ez pedig azt jelentette, hogy remeklésének köszönhetően a bajnoki összetettben megszerezte a második helyet.

„Véget ért az utolsó verseny is a szezonban, amit vegyes érzelmekkel zártam. A csapatnak köszönhetően az autót nagyon jól sikerült beállítani és a maximumot is kihozni belőle. Az előfutamok szorosak és izgalmasak voltak, sok új dolgot kipróbáltunk az autón a kvalik folyamán, ami végül a 2. helyhez volt elég. Egy szoros és izgalmas fináléban a második helyen értünk célba és így a bajnokságban is a második helyen zártunk. Ezúton is szeretném megköszönni szüleimnek és a csapatnak a támogatását az egész szezonban” – fogalmazott Sámuel.



Sami öccse, a Korda Racinghez idén csatlakozó Kovács Domonkos szintén nagyot ment a Hankook CrossCar RX Cup sorozatban. A dobogóra is felállhatott, hiszen a második helyen végzett, ami végül meghozta az összetett harmadik helyet a számára.

„A máriapócsi hétvége előtt szoros csatában voltunk a bajnokság második helyéért. Már a szabadedzéseken látszott, hogy nagyon szoros verseny lesz. Az előfutamokon sajnos végig csak a harmadik helyen voltunk, mert nem kezeltem elég agresszívan a versenyszituációkat, de a tempónk nagyon jó volt. A döntőt így a harmadik helyről kezdhettük meg, ahol egy előzés miatt sok időt vesztettünk és már nem tudtuk elkapni az élen álló versenyzőt, így a második helyen értünk célba. A bajnokságban így a harmadik helyen zártunk. Nagyon köszönöm a csapatnak, hogy ezen a hétvégén is és az egész szezonban egy remek autóval versenyezhettem” – mondta Domonkos.

„Nagyon elégedetten zárhatjuk a 2023-as esztendőt a rallycrossban, hiszen a már korábban megszerzett két bajnoki cím – Benyó Máté és Korda Zsófi – valamint egy összetett második hely – Korda Réka – mellé a Kovács-testvérek két második hellyel újabb két dobogót hoztak összetettben. Sami fokozatosan ért bele a kategóriájába, jövőre reális cél számára a bajnoki cím. Domi magabiztosan megint közel azt a tempót tudta autózni, amit a balesetei előtt, az ő dobogójának éppen ezért külön örülök. Réka megint minden dicséretet megérdemel, versenyről versenyre fejlődik, újoncként remekül helyt állt.” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt., Hertz - Mercur Rent a Car Kft, Corax-Bioner Zrt., Harmata-94 Kft., Érdi Team Kft., Novo-Fire Kft., Sun&Fun Holidays Kft, Hetech Trend Kft, Generalkommandó, Tibuktu Bt.

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,