Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Február 08. 11:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a hétéves kislányát szexuálisan bántalmazó Fejér megyei férfi

Elítélték a hétéves kislányát szexuálisan bántalmazó Fejér megyei férfi

Tizenkilenc év szabadságvesztésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék hétfőn nem jogerősen azt a Fejér megyei férfit, aki másfél éve hónapokon át szexuális cselekményt végzett a lányával

- közölte a Fejér Megyei Főügyészség az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra és szülői felügyeleti jogát mindhárom kiskorú gyermekénél megszüntették. A férfit véglegesen eltiltották minden olyan foglalkozástól, ahol 18 éven aluliak nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezheti.

Az ügyészség közölte, hogy a szexuális erőszakkal és kiskorú veszélyeztetésével vádolt férfi ügyében az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett.

Tavaly novemberben emeltek vádat a férfi ellen. Az akkor ismertetett vádirat szerint a férfi 2012-ben élettársi kapcsolatot létesített egy nővel, egy lány- és két fiúgyermekük született. A férfi bántalmazta élettársát, a nő ezért többször elköltözött.

2020 októbere és 2021 február 14-e között a vádlott, kihasználva élettársa munkavégzés miatti távollétét, valamint azt, hogy a hétéves lányuk betegség miatt többször nem ment iskolába, többször szexuális cselekményt végzett vele másik két kiskorú gyermeke jelenlétében. A férfi a fiait azzal fenyegette meg, ha elmondják valakinek a történteket, megveri őket.

A nő 2021. február 14-én este élelmiszert vásárolt, mialatt a vádlott otthon tartózkodott a három gyermekkel. A férfi a bejárati ajtót kulcsra zárta, majd a lányával a másik két kiskorú jelenlétében szexuális cselekményt végzett. A hazaérkező élettársa az ablakon benézve észlelte a cselekményt, felelősségre vonta a férfit, aki távozott otthonról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során