Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 12. 09:05, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a rákóczifalvai sorozatgyilkost

Elítélték a rákóczifalvai sorozatgyilkost

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki három embert megölt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalván 2017-ben és 2018-ban.

A táblabíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek a 29 éves férfit, és kizárta a feltételes szabadság lehetőségéből.

A vádlott alkalmi munkák révén ismerkedett meg az egyedül, szerény körülmények között élő, hatvan év fölötti későbbi sértettekkel.

Az első alkalommal 2017. december 23-án italozás közben egy vita során a sértett szidalmazni kezdte a vádlott anyját, ami elegendő indok volt számra, hogy szó nélkül rátámadjon, és agyonverje a 63 éves férfit. A halálesetet követően közigazgatási eljárás indult, mert az akkor beszerzett adatok és orvosszakértői vélemények nem támasztották alá az idegenkezűséget.

2018. február 19-én délelőtt a vádlott hívatlanul megjelent a kertszomszédként élő áldozatoknál. Ezt a két férfi sérelmezte, kiutasították a házból a vádlottat, miközben szidalmazták, felemlegetve édesanyját is. A férfi emiatt ideges lett, és rátámadt a sértettekre. A vádlott félve attól, hogy feljelentik őt, a sértetteket brutális módon megverte. Megtaposta mellkasukat, és addig bántalmazta őket, amíg életüket vesztették. Ezt követően a vádlott kis értékű ruhaneműket, illatszert, egy lábbelit és élelmiszereket vett magához.

A rendőrség egy nap alatt azonosította és elfogta a vádlottat, aki kihallgatása során a kettős gyilkosság mellett a 2017-es emberölést is beismerte, az eljárás során később azonban tagadta bűnösségét.

Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletének a bűncselekmény minősítésére és a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztésre vonatkozó részét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.