Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 13. 17:40, szerda | PR
Forrás: (x)

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ.

A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

Az épület tervezésénél a fő szempont a betegek kompromisszum nélküli magas szintű szakmai és kényelmi kiszolgálása volt.

Több területre terjedt ki a beruházás. Bővítették a földszinten lévő Sürgősségi Betegellátót, valamint a meglévő épületrész teljes mértékben megújult, több mint 1000 négyzetméteren. Átalakították a harmadik emeleten az égési osztályt és a gyermek műtőt. Az égési osztályon steril részleget hoztak létre teljes körű gépészeti felújítással, több mint 600 négyzetméteren.

A meglévő gyermekműtő teljes mértékben megújult. Ez azt jelenti, hogy a tartó falakon és a födémen kívül mindent újjá alakítottak. Emellett egy teljesen új műtőt is építettek, s így az építkezés befejeztével megduplázódhatott a kapacitás.
A beruházás egyik legnehezebb feladata volt egy új híd építése, amely a GYEK-et és a Csillagpontot köti össze. Különleges, precíziós technológiával készült ez a létesítmény. A híd segítségével biztosítottá vált a gyors, zárt közlekedés az épületek között. (Például: helikopteres beszállítás esetén.) A híd 55 méterével a leghosszabb híd lett a kórház területén.

Összességében elmondható, hogy az új elektromos hálózattal, fűtési és hűtési rendszerrel csaknem 60 darab nyílászáróval, több tűzgátló ajtóval és ablakkal, 33 darab fotocellás ajtóval ellátott épület az egyik legmodernebb létesítménye lett a kórháznak.
Nem utolsó szempont az sem, hogy a beruházással, hosszú távon gazdaságosabb és fenntarthatóbb épület jött létre.

Nekünk kivitelezőknek nehézséget jelentett, hogy a munkálatok közben biztosítani kellett az épületben zajló zavartalan gyógyítást. S ezt is sikeresen megoldottuk, a szokásosnál több odafigyeléssel, szigorúbb munkaszervezéssel.
A megújult épületekben a kórházban dolgozók jobban fogják magukat érezni és a betegeknek is könnyebb lesz a gyógyulás – tájékoztatott Jánosik Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről