Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 15. 09:35, péntek | Sport
Forrás: MTI

Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Tunézia legyőzésével kezdtek a magyarok

Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Tunézia legyőzésével kezdtek a magyarok

A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 33-24-re legyőzte Tunéziát az olimpiai selejtező tatabányai tornájának első fordulójában, csütörtökön.

A pénteki szünnap után a házigazdák szombat este Norvégia ellen folytatják szereplésüket, vasárnap pedig Portugáliával játszanak. A nyári, párizsi olimpiára a csoport első két helyezettje jut ki.

Eredmény, 3. csoport, 1. forduló:

Magyarország-Tunézia 33-24 (17-10)
---------------------------------
Tatabánya, 4975 néző, v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
lövések/gólok: 48/33, illetve 45/24
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 1/1
kiállítások: 10, illetve 12 perc

Magyarország:

------------
Mikler - Bóka 4, Szita 1, Lékai 6, Bánhidi 3, Ancsin 3, Imre 4, cserék: Sipos 1, Rosta 3, Ligetvári, Bodó 4, Ilic 2, Fazekas, Krakovszki Zs., Bartucz, Hanusz 2

A 20 fős magyar keretből Krakovszki Bencét és Palasics Kristófot nem nevezte a tornára a szakmai stáb, az észak-afrikaiak elleni meccsen pedig Rodríguez Álvarez Pedro és Szöllősi Szabolcs maradt ki a csapatból.

Nagy meglepetésre nem volt telt ház a magyarok első meccsén, több száz szék üresen maradt a lelátókon. Mindez a hangulatra és a hazai csapat kezdésére nem nyomta rá a bélyegét, mert bár több lövés is kimaradt, az ellenfél védekezés-váltásaira gyorsan és jól reagáltak Lékai Mátéék. Amikor Tunézia nyitott védekezésre tért át, rendre a szélsők kapták a labdát, és szinte mindig be is találtak.

A tizedik percben 6-3 volt az állás, de a folytatásban támadásban és védekezésben is kevesebbet hibáztak az észak-afrikaiak és hat perccel később egyenlítettek (8-8). A cserék hatására újra lendületbe kerültek a házigazdák, hatékonyan működött a védekezés, Mikler Roland ismét bravúrosan védett, és kilenc perc alatt egy 6-0-s sorozattal ellépett együttese, amely a szünetben már 17-10-es előnyben volt.

A második félidőt 4-1-es szériával kezdte Tunézia, amelyből a meccs kétharmadánál piros lap miatt kivált az addig három gólt dobó Hazem Baka. Egy 4-1-es magyar sorozat után visszaállt a hétgólos különbség. A norvég-portugál találkozót követően ezen a mérkőzésen is rövid kényszerszünetet kellett tartani, mert a pályán elhelyezett egyik reklámfeliratnak elengedett a ragasztása. Közben arcsérülés miatt Sipos Adriánt ápolták, de a csereként beállt kapus, Bartucz László védéseire, illetve a remek védekezésre alapozva tartotta magabiztos előnyét a magyar válogatott.

Már az utolsó tíz percet megelőzően eldőlt a meccs, az 52. percben volt először tíz közte, ekkor már a játékpercek elosztására, a rotációra is figyelt Chema Rodríguez szövetségi kapitány.

Mikler Roland nyolc, Bartucz László négy védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Mohamed Aziz Aidi, Isszam Rzig és Anuar Ben Abdallah négy-négy gólt szerzett, Mehdi Szadri Harbi négy, Fradzs Ben Tekaja hét védéssel zárt.

A két csapat nyolcadik egymás elleni mérkőzésén egy tunéziai siker és egy döntetlen mellett a hatodik magyar győzelem született.

"Ahogy a meccs előtt is mondtam, egy torna első mérkőzésén rendkívül fontos a győzelem, mert ha nem sikerül, a második találkozón az életben maradásért kell játszani" - nyilatkozta az MTI-nek Chema Rodríguez.

A szövetségi kapitány hozzátette, minden úgy történt, ahogyan várták, alaposan felkészültek, a játékosok pedig remek teljesítményt nyújtottak, és akár több góllal is győzhettek volna. Hangsúlyozta, további két nehéz meccs vár az együttesre, mert ma este is látható volt, hogy a norvég és a portugál csapat is nagyon magas színvonalat képvisel, "de mi vagyunk itthon, és ellenük is mindent megteszünk majd a siker érdekében".

Csütörtökön az összes magyar játékos pályára lépett, de a spanyol szakvezető szerint teljesen mindegy, hogy valaki pihenhetett, vagy nem, "hiszen itthon vagyunk, és ilyen szurkolókkal a hátunk mögött soha nem fáradunk el, ezek az emberek a lelátón arra ösztönöznek minket, hogy ugyanígy folytassuk tovább".

Korábban:
Norvégia-Portugália 32-29 (18-13)

A további program:
szombat:
Portugália-Tunézia 17.00
Norvégia-Magyarország 19.30
vasárnap:
Tunézia-Norvégia 18.30
Magyarország-Portugália 21.00

Címkék: kézilabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.