Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Január 28. 08:37, kedd | Helyi
Forrás: SMKI

Hatékonyan működött a katasztrófavédelem Somogyban

Hatékonyan működött a katasztrófavédelem Somogyban

A január havi kirendeltség-vezetői értekezleten a tervezett napirendi pontokon túl a péntek-szombati hóhelyzetet értékelte dr. Horváth Jenő tűzoltó ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató

A somogyiak többsége odafigyelt a figyelmeztető előrejelzésekre, ennek ellenére számos esetben riasztották a megyei tűzoltó egységeket bajba jutott autósok mentéséhez.
A kirendeltségvezetők megosztották egymással tapasztalataikat, majd a megyei katasztrófavédelmi igazgató feladatként határozta meg számukra, hogy a jövőben a vasúti közlekedés zavartalansága miatt kiemelt figyelmet kell fordítani ezen a területen is a megelőzésre. Dr. Horváth Jenő hangsúlyozta: az nem fordulhat elő, hogy a sínekre dőlt fák, felsővezetékeket leszakító faágak miatt órákra leálljon egy szakaszon a vasúti közlekedés. Ezért ellenőrizni fogják a katasztrófavédelem munkatársai a kritikus helyeket, ha kell, kötelezik az üzemeltetőket a veszélyes fák eltávolítására.
Majd az ezredes megköszönte a hivatásos állomány munkáját,helytállását, elismerően nyilatkozott az önkéntesek példamutató szolgálatteljesítéséről is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: