Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Január 16. 05:01, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Hó nem jön, de újabb nagy hideg igen a héten

Hó nem jön, de újabb nagy hideg igen a héten

A következő napokban komolyabb havazás nem várható, de ismét lehűlésre kell készülni. Még nappal is 0 Celsius-fok alatt lesz a hőmérséklet, amely a leghidegebb helyeken mínusz 20 fok körül alakul

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Kilenc megyére a tartós, sűrű köd, öt megyére és a fővárosra az extrém hideg veszélye miatt adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Hétfőre virradóra egyre nagyobb területen - kisebb eséllyel északnyugaton - zúzmarás köd várható. Elszórtan hószállingózás, néhol ónos szitálás is kialakulhat. Reggel többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. A déli órákra a köd fokozatosan feloszlik. Késő este a déli határvidéken hószállingózás, gyenge havazás kezdődhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagyobb részén mínusz 12 és mínusz 7 fok között várható, de a vastag hóval borított tájakon mínusz 17 és mínusz 12 fok közé is hűlhet a levegő, sőt az Északi-középhegység völgyeiben akár mínusz 20 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű, az Északi-középhegység térségében lesz a hidegebb.

Kedden főként délnyugaton lehet néhol havazás. A nyugati határnál és északkeleten helyenként megerősödik a szél. A minimumok többnyire mínusz 10 és mínusz 5, északon a kevésbé felhős, hóval borított helyeken mínusz 10 fok alatt alakulnak. Napközben mínusz 5 és 0 fok közötti maximumok várhatók.

Szerdán több órára kisüt a nap, nyugaton néhol még erős lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 15 és mínusz 7, napközben mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.



Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 18 és mínusz 8, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul.

Péntek reggelre foltokban zúzmarás köd képződik. A minimumhőmérséklet mínusz 19 és mínusz 9, a maximumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap változóan felhős, főként a reggeli órákban foltokban ködös idő várható, csapadék nem valószínű. Szombaton a leghidegebb órákban mínusz 17 és mínusz 7, vasárnap mínusz 14 és mínusz 6 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok mindkét nap mínusz 5 és 0 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: fagy, hideg, időjárás, köd, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során