Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Június 15. 14:15, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Ismét járható a 7-es főút fonyódi szakasza

Ismét járható a 7-es főút fonyódi szakasza

A sziklatömbök és föld eltávolításával elhárult az omlásveszély a 7-es főút fonyódi szakaszán - jelentette szombaton az MTI tudósítója.

A fonyódi magaspartról két, egyenként egy-másfél köbméteres szikladarab mozdult el a 7-es főút irányába. A szikladarabokat a domboldalban lévő fák fogták meg. A magaspart statikai vizsgálatára a Pécsi Bányakapitányságról érkezett geológus a helyszínre. A hatóságok a veszélyhelyzet megszüntetéséig zárták le a főutat, elterelve a forgalmat a fonyódi hegy mögött haladó utakra. A sziklák megindulása épületekre nem jelentett veszélyt, és egyéb lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Az idén tavasszal a kiadós esőzés következtében már kétszer is megcsúszott a fonyódi partfal, emiatt április elején egyszer már le kellett zárni egy hétig a 7-es főút Fonyód és Alsóbélatelep közötti szakaszát.

(A kép illusztráció!)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik