Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2013. Október 03. 09:55, csütörtök | Helyi

Ismét lehet nevezni a <19 Szabadfogású Számítógép versenyre

Ismét lehet nevezni a <19 Szabadfogású Számítógép versenyre

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ idén tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Szabadfogású Számítógép versenyt, amelyre számítógéppel készült kreatív, önálló alkotásokkal nevezhetnek 19 év alatti fiatalok.

Az elmúlt tíz évben csaknem 5000 érvényes pályázat érkezett. A versenynek sok fiatal felfedezettje van: annak idején például indult rajta az Időkép csapata is, akiknek weboldalát ma már százezrek látogatják naponta. A szervezők célja, hogy minél több hasonló érdeklődésű, tehetséges fiatal egeret ragadjon, és megmérettesse magát.

Erre a versenyre bármivel lehet nevezni, ami számítógéppel készült. Lehet az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. Egy a lényeg: a kreativitás! A versenyen lehet indulni egyénileg vagy csapatban, és nevezhetnek itthonról, valamint a határon túlról egyaránt.

A beérkező műveket képző-, videó- és zeneművészekből, informatikusokból és tanárokból álló zsűri bírálja el. A legjobbnak ítélt alkotásokból nagyszabású kiállítást rendeznek november végén, Budapesten.

A nyilvános bemutatkozási lehetőség mellett a verseny támogatóinak köszönhetően nagy értékű nyereményeket is kapnak a díjazottak: ösztöndíjat, notebookot, mobiltelefont és további ajándékokat. Három díjazott fiatalnak pedig lehetősége nyílik arra, hogy 2013-ban elutazzon partnerintézmények versenyére, fesztiváljára - Zürichbe, Drezdába vagy Linzbe -, ahol bemutathatják nyertes alkotásukat.

Nevezni a verseny.c3.hu oldalon lehet, a pályamunkák beadási határideje pedig 2013. október 28., hétfő éjfél.

További információ:
Fernezelyi Márton, projektvezető
e-mail: marci@c3.hu, mobil: 06 30 248 8299
verseny.c3.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára