Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Május 31. 10:15, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Javítóintézetbe kerül a kaposvári stációkat ledöntő lány

Javítóintézetbe kerül a kaposvári stációkat ledöntő lány

Az ítélet egy év öt hónapra szól.

Egy év öt hónap javítóintézeti nevelésre ítélte csütörtökön a Kaposvári Járásbíróság azt a fiatalkorú lányt, aki gyermekkorú társával április végén ledöntötte Kaposvár toponári városrészében a kálváriadomb három, felújításra váró stációoszlopát - közölte a Kaposvári Járási Ügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint a lányt gyorsított eljárás keretében állították bíróság elé kulturális javak körébe tartozó tárgy megrongálásával folytatólagosan elkövetett rongálás bűntette miatt.

A vádlott és társa többször is engedély nélkül távozott a kaposvári befogadó otthonból. Egy ilyen alkalommal döntöttek le a közeli kálváriadombon álló 14 stációból hármat, ezzel 280 ezer forintnyi kárt okoztak a helyi plébániának.

(MTI -hír)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban