Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Február 05. 11:12, szerda | Helyi
Forrás: MTI, fotó: debmedia.hu

Kaposváron a hét végén mohácsi busók is segítenek elűzni a telet

Kaposváron a hét végén mohácsi busók is segítenek elűzni a telet

A Duna parti városból csaknem félszázan érkeznek a somogyi megyeszékhelyre a szombat délutáni maskarás felvonulásra

A busók és a maskarások mellett fánkkal, borral, táncházzal és félmaratoni futóversennyel várják a kaposváriakat és a többi vendéget a pénteken kezdődő háromnapos farsangi vigadalomra, amely a szervezők ígérete szerint a néphagyományok őrzése mellett számos újdonsággal szolgál.
Jágerné Katona Zsuzsanna, az önkormányzat kulturális referense a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón kiemelte: a helyi néphagyományokhoz és Csokonai Kaposvárhoz kötődő vígeposza köré szerveződő programokat - a Kaposvári Dorottya és Farsangi Napok elnevezésű rendezvénysorozatot - az idén immár 39. alkalommal rendezik meg.
Ez is bizonyítja, hogy az országosan ismert, minden évben sok vendéget vonzó patinás rendezvény képes a megújulásra - tette hozzá.
Farkas Henrietta, a rendezvény főszervezője arról számolt be, hogy a pénteki nyitónap újdonsága, hogy most először szerveznek farsangi mulatságot középiskolásoknak, amelyen kiválasztják a legcsúfabb Dorottyát.
Szombaton a Tarkabarka farsang a gyermekeknek nyújt szórakozást, a városrészek pedig bormustrával és fánksütéssel mutatkoznak be, az extrém sportok kedvelőinek pedig az akadályokkal tűzdelt lakótelepi futást ajánlják. A város főterén napközben hagyományőrző csoportok, bolondesküvő és egy első alkalommal megrendezett rönkhúzó verseny szórakoztatja majd a közönséget a maskarások, valamint Karnevál herceg és Dorottya érkezéséig. A télűzés este dedabábú égetéssel, majd a Somogy és a Juhos együttes közös táncházával folytatódik.
Vasárnap a mozgásé lesz a főszerep. Péter Attila szervező tájékoztatása szerint a Kaposvár dombjai elnevezésű félmaratoni futóversenyre már több mint félezren jelentkeztek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: