Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Május 10. 08:57, péntek | Helyi
Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Kiváló Európai Desztináció díjat nyert Kaposvár

Kiváló Európai Desztináció díjat nyert Kaposvár

Kaposvár Város Önkormányzata nyerte meg idén a Kiváló Európai Desztináció (European Destinations of ExcelleNce, EDEN) díját „Kaposvár és a Zselic, ahol az élmény szembejön…” című pályaművével – adta hírül a Magyar Turizmus Zrt.

Az első helyezésért a Magyar Turizmus Zrt. által felajánlott 2.000 000 Ft jár, melyet marketingre költhet a város, valamint bemutatkozhat az Európai Turizmus Fórumon Brüsszelben.

Kaposvár úgy építette vagy alakította át múzeumait, kulturális intézményeit, hogy azokat bárki – így a mozgásban korlátozottak számára is elérhetővé tegyék. Az idősek és a kismamák számára is megkönnyítették a szolgáltatások igénybevételét. Kaposvár akadálymentesített épületei többek között az Együd Árpád Kulturális Központ, a Szivárvány Kultúrpalota, a Rippl-Rónai- villa, valamint a városi fürdő és strand teljes területe.

Az elismerés annak is szól, hogy Kaposváron a fogyatékkal élők olyan fejlesztésekkel találkoznak, amelyek használatával önállóan, segítség igénybevétele nélkül is bejárhatják a várost, így tapintható a belváros térképe, audio-guide segíti a vakokat és gyengénlátókat, a hallássérültek számára pedig speciális DVD készült, amelynek szereplői - egy hallássérült édesapa és kisfia - jelelve járják végig a várost.

Az európai Bizottság 2006-ban indította útjára a Kiváló Európai Desztinációk elnevezésű projektet, melynek Magyarország a kezdetektől fogva aktív résztvevője. Eddigi hazai nyerteseink: az Őrség, a Hortobágy, az Írottkő Natúrpark, a Tisza-tó és a Mecsek.

Címkék: díj, Kaposvár, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma