Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 10. 12:39, kedd | Helyi
Forrás: MTI/panoramio.com

Komédiával szerepel a kaposvári társulat a Tháliában

Komédiával szerepel a kaposvári társulat a Tháliában

Egy nem létező vidéki színház, a gyulaházi társulat kulisszatitkaiba enged betekintést a kaposvári Csiky Gergely Színház csütörtökön este a budapesti Thália Színházban,

ahol Göttinger Pál rendezésében az Othello Gyulaházán című zenés vígjátékot adja elő a Vidéki Színházak Fesztiválján.
Gádor Béla és Tasnádi István darabjában a nézők megismerhetik, hogy milyen "dilemmák közt billeg" egy vidéki színházigazgató, milyen érvek és ellenérvek sorakoznak fel egy színházi évad műsortervének összeállításakor - olvasható a teátrum MTI-hez eljuttatott közleményében.
Vajon az Othello vagy inkább a Csárdáskirálynő, a Hamlet vagy a Marica grófnő kerüljön be a programba? Shakespeare vagy operett, azaz a "magas művészet" közvetítése, vagy szórakoztatás legyen a cél? - áll a dokumentumban, amely szerint a darab írói "huszárvágással oldották meg a csomót": mindkettő egyszerre, aminek eredménye egy "fergeteges komédia" lett.
A szeptember 7. és 14. között zajló Vidéki Színházak Fesztiválján tizenegy teátrum mutat be egy-egy előadást - nyolc nagyszínpadi és három stúdióprodukciót - a fővárosi közönségnek. Az idén második alkalommal megrendezett fesztivál a Nemzeti Kulturális Alap 22 millió forintos támogatásával valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: