Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Május 11. 23:34, szombat | Helyi

Kosárünnep a sportcsarnokban

Kosárünnep a sportcsarnokban

Elképesztő végjátékot hozó mérkőzést nyert meg az Alba Fehérvár ellen a Kaposvári KK együttese.

Elképesztő végjátékot hozó mérkőzést nyert meg az Alba Fehérvár ellen a Kaposvári KK együttese az NB I/A csoportos férfikosárlabda-bajnokság elődöntőjének második találkozóján, így 1–1-re kiegyenlített a valamelyik fél harmadik győzelméig zajló párharcban.

A kaposvári együttes az egyenlítésért, a székesfehérvári az előny növeléséért lépett pályára a szombat esti találkozón. A lelátón rengetegen öltöztek fehérbe a hazai szurkolók közül, eleget téve a meccs előtti felhívásnak. Hosszú esztendők után mostanra ismét természetessé vált, hogy telt ház várta a csapatokat.
Ezúttal Kiss Kornél kapott helyet a kaposvári kezdőcsapatban, a vendégek a szokott ötössel rajtoltak. Két szép akcióval nyitottak a székesfehérváriak, utóbbinál Keller zsákolt a gyűrűnek háttal. A hazai oldalon Spica kezdte gyűjteni a pontokat, majd Hendlein is betalált. Jobban lepattanózott a Keller vezette Alba, Wood pedig nem hibázott dobást. Hendleint ünnepelték a szurkolók, aki előbb kosarat szerzett, majd az ellentámadásnál blokkolta Hollist. Ez azonban nem vette el utóbbi kedvét és a 6. percre már 19–8-ra alakította az eredményt. Moore harmadik triplájával, Keller szép zsákolásával pedig már csaknem húsz pont volt a különbség. Rengeteg labdát eladtak a kaposváriak, a sokkal gyorsabban kosárlabdázó vendégek pedig nyugodtabban játszhattak. A negyedet Swanston pazar zsákolása zárta. A folytatásban sem tudott sokkal közelebb férkőzni a Kaposvár, mert bár ekkor már hibáztak a fehérváriak is, de a továbbra is gyengén dobtak a somogyiak. Spica pontjaival sikerült újra tízen belülire csökkenteni a különbséget 26–34-nél, jött is azonnal Dzunics időkérése. Nagyon feljavult a kaposváriak védekezése, a szerzett labdákból pedig már eredményesebbek is voltak. Dunn büntetőivel a félidő végére 35–37-ig zárkóztak fel Szőkéék. A nagyszünet után Keller osztott ki egy nagy blokkot, Wood pedig ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. Újabb eladott kaposvári labdák miatt könnyen jutott előnyhöz az Alba, a hazaiak három percig nem tudtak kosarat szerezni. A kaposvári szurkolókon nem múlott semmi, űzték, hajtották csapatukat, de Bódi triplája és Szabó büntetője után újra tíz pont fölötti lett a különbség. A záró szakasz előtt Swanston triplájával és Drahos három büntetőjével ismét meccsben volt a Kaposvár, utóbbi pedig kosárral nyitott a negyedik negyedben is. Wood két triplája gyakorlatilag semmissé tette a somogyi felzárkózást, az amerikai oroszlánrészt vállalt csapata remek eredményéből. A vendégek szinte valamennyi akciója pontokkal zárult, a hazaiaknak pedig már csak öt perce maradt az újabb hátrány ledolgozására. Dunn öt pontjával lett 66–72, a rosszul parkettre eső Moore-t pedig ölben kellett lehozni a pályáról. Swansont triplája után egy emberként ugrott talpra az egész csarnok. Aztán az egyenlítést hozó újabb hármasánál ismét ez volt a képlet. A meccset is Swanston nyerte meg egy duplával, Hendlein pedig még bebiztosította két büntetővel. A szurkolók kishíján betódultak a pályára és hosszú percekig önfeledten ünnepelték a hősies csatában nyerő kedvenceiket.

(Kép és szöveg forrása: www.delfinek.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.