Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Augusztus 29. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem

Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem

Világviszonylatban is egyedülálló kutatás-fejlesztési projektet indított a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. és a Kaposvári Egyetem új, melléktermékekre alapozott takarmányozási technológiai prototípus kialakítására,

amely jelentős megtakarítást eredményez és környezetvédelmi előnyöket is jelent a vízi szárnyas ágazat számára, javítva annak versenyképességét - tájékoztatta az egyetem közleményben az MTI-t.

A Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. által vezetett programról kiadott tájékoztatás szerint azért van szükség a hazai viszonyoknak megfelelő takarmányozási technológiákra, mert Magyarországon jelenleg a lúd- és kacsaállományok döntő hányada import, vagy import eredetű, a külföldi tenyésztőcégek azonban nem rendelkeznek az itthoni körülményekre adaptált takarmányozási technológiákkal, a beszállítók pedig monopolhelyzetükből adódóan nem érdekeltek abban, hogy megfelelő takarmányozási technológiát is biztosítsanak.
A 300 millió forintot meghaladó költségvetésű projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán több mint 200 millió forint európai uniós támogatást nyertek el az együttműködő felek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt