Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Szeptember 05. 10:32, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Kulturális fesztivál kezdődik pénteken Kaposváron

Kulturális fesztivál kezdődik pénteken Kaposváron

Színes programok, koncertek, játszóház, kézműves vásár, táncház, utcabál várják a kaposváriakat és a testvérvárosok képviselőit a somogyi megyeszékhelyen pénteken kezdődő Miénk a város elnevezésű háromnapos kulturális fesztiv

Az Európai Bizottság, a Nemzeti Kulturális Alap és a kaposvári önkormányzat által támogatott programsorozat keretében a Városházán a kilenc kaposvári testvérváros közül öt - Bath, Csíkszereda, Glinde, Kapronca és Saint-Sebastien-sur-Loire - küldötteinek részvételével találkozót és workshopot tartanak, a sétálóutcán felállított információs sátrakban pedig a testvérvárosok egyesületeivel ismerkedhetnek meg a kaposváriak.
A Kossuth téri színpadon fellépnek a legjobb helyi zenekarok, néptáncegyüttesek és népzenekarok - köztük több testvérváros folklórcsoportja és énekkara -, a Csiky Gergely Színház művészei és a Rock Szín Kör tagjai. Lesz továbbá fúvóskoncert, moderntánc-bemutató és ABBA-show.
A rendezvény idején kaposvári és somogyi termelők is népszerűsítik a helyi termékeket, így a többi között kaposvári sajtot és sonkát, helyben sült lepényt, zselici mézet, péksüteményeket és borokat kínálnak a fesztivál közönségének.
A fesztivál, melyet az "európai polgárság, testvérváros és kultúra" jegyében rendeznek meg, vasárnap este a Magna Cum Laude koncertjével, majd azt követően a rossz időjárás miatt augusztus 20-án elmaradt tűzijátékkal ér véget.

Címkék: Miénk a város

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: