Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Július 03. 21:46, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Lesz művészeti rektorhelyettes a Kaposvári Egyetemen, de a személyéről nem döntöttek

Lesz művészeti rektorhelyettes a Kaposvári Egyetemen, de a személyéről nem döntöttek

Lesz művészeti rektorhelyettes a Kaposvári Egyetemen, de csak erről döntöttek, a poszt betöltőjének a személyéről nem.

A hírt az MTI megkeresésére közölte az egyetem kedd este arra reagálva, hogy a Színház.hu értesülései szerint Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját művészeti rektorhelyettessé nevezte ki a Kaposvári Egyetem.

A színházi hírportál azt írta: "a Magyar Teátrumi Társaság elnöke, a Nemzeti Színház új igazgatója, a Színházművészeti Bizottság elnöke, azaz Vidnyánszky Attila eddig az elsős színészhallgatók osztályfőnökeként és a Színházi Intézet igazgatójaként dolgozott a Kaposvári Egyetemen. A jövő tanévtől azonban művészeti rektorhelyettesként is munkálkodni fog".

Az MTI-nek küldött közleményben az intézmény közölte: a Kaposvári Egyetem szenátusa a június 26-án megtartott ülésén - módosítva az egyetem szervezeti és működési szabályzatát - döntött a művészeti rektorhelyettes pozíció bevezetéséről, "a Művészeti Kar megtartása és a művészeti oktatás megerősítése céljából".

Az egyetem tájékoztatása szerint a művészeti rektorhelyettesi posztra pályázatot írnak ki. A beérkezett pályázatokat egy bizottság, majd a szenátus véleményezi, végül a rektor dönt - olvasható közleményben, mely azzal zárul: "jelenleg több információval nem tudunk szolgálni".

Repa Imre, a Kaposvári Egyetem általános és tudományos rektorhelyettese a hvg.hu-nak kedden megerősítette, hogy az egyetem szenátusa a múlt héten döntött a művészeti rektorhelyettesi pozíció létrehozásáról, ám úgy nyilatkozott: "szó sincs arról, hogy Vidnyánszky kinevezése szóba került volna".

Vidnyánszky Attila 2012 óta irányítja a vezetői poszt betöltésére kiírt pályázat nyerteseként az újonnan létrehozott Színházi Intézetet a Kaposvári Egyetemen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.