Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Szeptember 30. 10:51, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Másodfokú riasztásokat adtak ki a viharos szél veszélye miatt

Másodfokú riasztásokat adtak ki a viharos szél veszélye miatt

Több északi, északkeleti járásra másodfokú riasztásokat adott ki a viharos szél veszélye miatt hétfő délelőtt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint hétfőn Budapesten, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében adhatnak ki másodfokú riasztásokat a viharos szél miatt. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: napközben egy hidegfront halad át az országon észak felől, ennek hatására a délnyugati, déli területek kivételével többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. Az északi megyékben helyenként óránkénti 70-90 kilométeres széllökések is lehetnek. Előreláthatólag a déli, kora délutáni órákban egy-egy 90-110 kilométer/órás széllökésre is van esély, nagyobb valószínűséggel a magasabban fekvő részeken. Az esti órákban csillapodik a légmozgás.

Kedden északnyugaton, Sopron környékén, kora délután lehet erős, időnként viharos a szél - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket