Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Február 24. 10:24, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: ponthatarok2014.hu

Megemlékeznek a somogyi agrár-felsőoktatás megalapítójáról a Kaposvári Egyetemen

Megemlékeznek a somogyi agrár-felsőoktatás megalapítójáról a Kaposvári Egyetemen

A somogyi agrár-felsőoktatás megalapítója, Guba Sándor halála harmincadik évfordulójának alkalmából emlékülést tartanak ma a Kaposvári Egyetemen

"Kivételes szakmai igényességét, markáns egyéniségét, mindenkit megnyerő emberségét olyan tisztelet övezte hazánkban és határainkon túl is, amely csak keveseknek adatik meg"- írta az MTI-hez eljuttatott közleményben az egyetem vezetése.
Guba Sándor (1927-1984) a mezőgazdasági tudomány kandidátusa, a kaposvári Felsőfokú Mezőgazdasági Technikum (1961), majd a Kaposvári Mezőgazdasági Főiskola (1971) alapító és fejlesztő főigazgatója számos hazai és külföldi társadalmi és tudományos egyesület vezetője, illetve tagja volt. Megalapítója volt a csaknem 600 mezőgazdasági üzemet összefogó Kaposvári Állattenyésztési és Kutatási-fejlesztési Egyesületnek.
A magyarországi szarvasmarha- és sertésállomány termelőképességének vizsgálatával, új törzstenyészetek kialakításával foglalkozott, nevéhez fűződik a KA-HYB és a KSZKV nevű sertés-, illetve szarvasmarha-tenyésztési rendszerek kidolgozása és országos elterjesztése.
Az emlékülésen Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem jelenlegi rektora és Horn Péter akadémikus, korábbi rektor méltatja az intézményalapító szakmai és közéleti tevékenységét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.