Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2013. Május 12. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Városháza / Somogy hivatalos honlapja

Meleg étel a nyári szünetben is

Meleg étel a nyári szünetben is

Kaposvár idén is megszervezi a szociálisan rászoruló gyermekek ingyenes nyári étkeztetését. 770-en juthatnak is meleg ételhez a szünidő idején. Az igényeket a következő napokban méri fel az önkormányzat.

A város idén július 1. és augusztus 31. között, 44 munkanapon át biztosít meleg ételt az érintettek számára. Ingyenes étkezésben részesülhetnek a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, rászoruló gyermekek. A város az önkormányzati forrás mellé állami pénzre is pályázik, ezért pályázatot ad be a Magyar Államkincstárhoz.

A Városháza ezért arra kéri azokat a szülőket, akik szociálisan rászoruló, 0-18 életkorú, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekük étkeztetését más módon nem tudják megoldani, hogy legkésőbb 2013. május 21-ig a Szociális és Gyámügyi Irodán (Kaposvár, Noszlopy G. u. 5. fsz.) jelezzék igényüket. Az igénylőket szociális rászorultság alapján rangsorolják.

Tavaly 763 rászoruló gyermek számára biztosította a város a térítésmentes nyári étkeztetést, vagyis egy kérvényezőt sem kellett elutasítaniuk. Az étkeztetést végző cég a nyersanyag nagy részét - a húst, a zöldséget és a gyümölcsöt - a Kaposvári Nagypiacon vette meg, így havonta másfélmillió forintot költött el a kis- és őstermelőknél.

(Szöveg forrása: www.somogyportal.hu)

(Kép forrása: www.tesztplussz.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.