Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Január 07. 10:28, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Poloskát talált lakásában egy ukrán újságíró

Poloskát talált lakásában egy ukrán újságíró

Lehallgató készüléket talált lakásában az Ekszpresz című ukrán lap egyik újságírója - adta hírül hétfőn az ukrán sajtó az érintett lapjának közlése alapján.

Az újságíró, Tarasz Zozulinszkij nemrég oknyomozó cikket írt Mikola Azarov miniszterelnök családjának a krími tengerparton lévő tulajdonairól. Lapja szerint több hasonló, nagy horderejű leleplező anyagon is dolgozott.
Az újságíró a poloskát véletlenül találta meg az otthoni ruhái között. Miután feljelentést tett, a rendőrök házkutatást tartottak a lakásán. A házkutatás alatt a nyomozók nem engedték, hogy kollégái vagy bárki más jelen legyen.
Az ügy kapcsán több ukrán hírportál emlékeztetett arra, hogy Azarov miniszterelnök egy héttel ezelőtt, az Euronews tévécsatorna sugárzásának 20 éves évfordulója alkalmából beszélt a sajtószabadság fontosságáról. A miniszterelnök kijelentette, hogy az ukrán vezetés komoly jelentőséget tulajdonít az alapvető demokratikus jogoknak, a szólásszabadságnak és a média függetlenségének.

Címkék: Ukrajna-média-jog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.