Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Február 26. 10:38, szerda | Helyi
Forrás: MTI, fotó: 168ora.hu

Sajtónyilatkozat buktatott le egy somogyi vállalkozást

Sajtónyilatkozat buktatott le egy somogyi vállalkozást

Egy sajtónyilatkozata buktatta le azt a turisztikai nevezetességet is üzemeltetető Somogy megyei kft.-t, amelynek illetékese arról számolt be egy napilapnak, hogy kiemelkedő látogatottságot értek el

tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Somogy Megyei Adóigazgatóságának sajtóreferense kedden az MTI-t.

Fülöp Eszter közölte: a revizorok az újságcikk alapján teljes körű ellenőrzést tartottak a társaságnál. Azt vizsgálták, hogy a kft. a belépőjegyek árusításából milyen bevételeket szerepeltetett a nyilvántartásaiban, továbbá összehasonlították a látogatottságot a napi és havi bevétellel, a nyilatkozatban szereplő éves árbevétellel. Megállapították, hogy a cég rengeteg belépőjegyet értékesített, de egyetlen esetben sem állítottak ki erről bizonylatot.
A vizsgált dokumentumok alapján kiderült, hogy az adózó iratai nem alkalmasak az ellenőrzésre, ezért becsléssel állapították meg az éves jegyeladást. Ez alapján a társaság adózás előtti eredménye 57 millió forinttal növekedett, ami plusz 1,5 millió forint társaságiadó- és 14 millió forint áfakötelezettséget jelent. A cégre 11 millió forint adóbírságot szabtak ki, és késedelmi pótlékot is fizetnie kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.