Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2012. Január 10. 14:05, kedd | Sport
Forrás: Felix Promotion

Sisakcserével javulhat Szabó Krisz

Sisakcserével javulhat Szabó Krisz

Teljesítménydiagnosztikai vizsgálaton vett részt Szabó Krisztián, és a Testnevelési Egyetemen elvégzett tesztek meglehetősen érdekes eredményekkel szolgáltak.

Egy mindenre kiterjedő teljesítménydiagnosztikai vizsgálaton vett részt Szabó Krisztián a Testnevelési Egyetemen, méghozzá a Fit4Race nevű cégnél, amely kifejezetten technikai sportokkal foglalkozókon igyekszik segíteni. Matics Zsolt, a rendszer kitalálója segítségével a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő autókrosszost Petrekanits Máté, Magyarország egyik legjobb sportorvosa vizsgálta meg.

Matics Zsolt elárulta, Krisz többfázisú vizsgálaton vett részt, amelynek keretében először azt nézték meg, milyen testi adottságokkal bír, milyen vázra lehet építkezni, majd következett a nyugalmi vizsgálat („Mintha a motor alapjáraton menne” – jegyezte meg Matics Zsolt), hogy aztán a végén a vita maxima következzen, amelyben a teljes kifáradtság állapotát kellett elérni, illetve az alkotók szavai szerint a motornak el kellett jutnia a maximális fordulatszámra.

„Krisztián átlagosan jó teljesítményt nyújtott, de a légzési adatokból kiindulva azt tanácsoltuk neki, hogy váltson sisakot – mondta Matics Zsolt. – Élettani szempontból könnyebb lenne neki a váltás után. A jövőben is folyamatosan együttműködünk, a nagyobb versenyek előtt folyamatos ellenőrzéseken vesz részt.”

Matics Zsolt azt is elmondta, hogy a Fit4Race-nek ma már mobil laboratóriuma is működik, amellyel a nagy versenyeken a helyszínről tudja segíteni a sportolókat, és akár már pár nappal a futam előtt megmondhatja, sportélettani adatok alapján a sportoló képes-e kihozni magából a maximumot. És ha az értékek nem megfelelőek, a szabályok adta keretek között még „bele is lehet nyúlni” a hátralévő napokba.

„A győzelmet viszont nem tudom garantálni, az nem jósolható emberi tényezőkön, és legfőképp az autón, motoron is múlik. Ezekre nincs és nem is lehet befolyásunk” – fogalmazott Matics Zsolt.
Szerdán Krisztián egy edzésen vesz részt, amelyről beszámolunk és képekkel illusztrálunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.