Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 17. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Fotó: http://www.parameter.sk

Szabálytalan mintavétel miatt mentettek fel egy emberöléssel vádolt férfit

Szabálytalan mintavétel miatt mentettek fel egy emberöléssel vádolt férfit

Kaposvár, 2013. október 16., szerda (MTI) – Bizonyítékok szakszerű dokumentálásának hiánya miatt nem jogerősen felmentette a Kaposvári Törvényszék szerdán azt 46 éves kaposvári férfit,

akit az ügyészség azzal vádolt meg, hogy tavaly májusban konyhakéssel megölte, majd kirabolta korábbi szállásadóját, egy 72 éves kaposvári asszonyt.

Az eddig előzetes letartóztatásban lévő, nyereségvágyból elkövetett emberölés vádjával bíróság elé állított férfi azt elismerte, hogy felkereste volt szállásadóját, a bűncselekmény elkövetését azonban végig tagadta. A bíróságon nem tett vallomást.
A vádhatóság szerint a késen megtalálták a férfi DNS-ét, a cipőjén pedig az áldozat vérét, továbbá a vádlott a rendőrségi kihallgatásai során többször is ellentmondásba keveredett.
A vád szerint a férfi, akinek nem volt munkahelye és jövedelme, anyagi haszonszerzés miatt szúrta le az idős asszonyt, majd a lakását feldúlta, és némi készpénzzel távozott.
A bíróság most meghozott elsőfokú határozatában megállapította: a szakértők megtalálták ugyan a férfi körme alatt az áldozat DNS-ét, a késen pedig a sajátját, de a szabálytalan mintavétel miatt ez nem tekinthető bizonyítéknak, a rendőrség ugyanis súlyos eljárási hibát követett el azzal, hogy nem készült jegyzőkönyv a vádlott DNS-mintájának levételéről.
A felmentő ítélet ellen az ügyész fellebbezett, így a büntetőper a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.
- MTI -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: