Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2013. Augusztus 12. 22:04, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Tizennégy komolyzenei koncert az idei Kaposfesten

Tizennégy komolyzenei koncert az idei Kaposfesten

A klasszikus zene világsztárjainak közreműködésével 14 komolyzenei koncertet hallhatnak az érdeklődők a kedden kezdődő Kaposfest nemzetközi kamarazenei fesztiválon Kaposvárott.

Emellett kiegészítő programok sora várja a somogyi megyeszékhelyre látogatókat.

A Kokas Katalin művészeti vezető által megálmodott egyhetes programsorozaton a Szivárvány Kultúrpalotában színpadra lép többek között Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Alina Ibragimova, Alekszandr Buzlov, Borisz Brovcin, Knut Erik Sundquist, José Gallardo, Nicolas Altsteadt, Feng Ning, Makszim Riszanov és Vásáry Tamás.
A fesztivál idején egy-egy komolyzenei műből kiindulva tematikus napokat is tartanak, ezeken Rossini, Mozart és Bach komponálta darabokat elemeznek. Újra lesz "fesztiválpárna", amely a diákigazolvánnyal rendelkező fiataloknak egy jegy árába kerül, és valamennyi klasszikus zenei koncertre be lehet vele ülni, akár még a színpadra is.
A szervezők tájékoztatása szerint a napi két komolyzenei koncert mellett az érdeklődők számtalan turisztikai, gasztronómiai és képzőművészeti eseményen vehetnek részt.
Esténként könnyedebb hangvételű koncertek, a Kassai völgybe és Szennára szervezett túrák színesítik a programot. A fesztiválhoz kapcsolódóan nyílik meg a Szász Endre-emlékkiállítás a kaposvári Vaszary Képtárban, Rippl-Rónai József festőművész rajzaiból pedig a város híres szülöttének egykori lakóházában, a nemrég felújított Róma-Villában nyílik tárlat.
A fesztivál vendége lesz egy napra Segal Viktor sztárséf, aki Rossini receptjei alapján állítja össze a menüt, de a rendezvény többi napján is az ételek széles kínálatából válogathatnak a vendégek a kaposvári éttermekben.
A Kaposfestet az elmúlt években egyre nagyobb érdeklődés övezi, ezért a szervezők idén is mintegy 15 ezer körüli érdeklődőre számítnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt