Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Január 27. 09:07, hétfő | Helyi
Forrás: MTI, fotó: napiaszonline.hu

Több térségben síkos és ködfoltos szakaszokra kell számítani az utakon

Több térségben síkos és ködfoltos szakaszokra kell számítani az utakon

Nógrád, Heves és Somogy megye több pontján, valamint Sárbogárd, Kecskemét és Makó környékén jégbordás szakaszokra kell számítani

Több térségben is síkos és ködfoltos szakaszokra kell számítaniuk a közlekedőknek. Solt és Kiskőrös körzetében sűrű a köd - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfő reggel az MTI-t.

Az ország középső részén -10 Celsius fok körüli a hőmérséklet, míg az Északi-középhegységben -15 fokot is mértek - írták. A társaság 164 munkagépe dolgozott a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, de a kijuttatott só 0 fok alatt kevésbé tudja kifejteni olvasztó hatását, így Szentes és Marcali térségében jeges, Nógrád, Heves és Somogy megye több pontján, valamint Sárbogárd, Kecskemét és Makó környékén jégbordás szakaszokra kell számítani.
A mellékutakon még téliesebbek az útviszonyok Fertőszentmiklós, Szikszó, Baja és Kiskunhalas környékén, valamint a dél-dunántúli, a dél-alföldi, a békési, a hajdúsági és a nyírségi mellékutak egy részén. Ezeken a területeken jelenleg is dolgoznak - tették hozzá.
A közlemény szerint a gyorsforgalmi és a főutak többsége jól járható.
Kitértek arra is, hogy jelentős csapadék már nem hullik, csak Békéscsaba körzetéből jeleztek gyenge hószállingózást az útellenőrök. Az ország nagy részén szélcsend van vagy gyenge a légmozgás, a látótávolság általában jó, de Solt és Kiskőrös körzetében a sűrű köd miatt alig ötven-száz méter a belátható út hossza. Ködfoltok vannak Baja, Kiskunhalas és Heves térségében is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: