Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 29. 08:57, péntek | Sport

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

Folytatódott a 2023-as Rallycross OB és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban.


Végleg bevette Nyirádot a Korda Racing! Benyó Máté bajnoki címmel zárt a vörös katlanban

Az elmúlt hétvégén folytatódott a 2023-as Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a Korda Racing újra parádézott Nyirádon. Benyó Máté nemcsak ismét győzni tudott – idén már másodszor diadalmaskodott a legendás pályán –, hanem egy fordulóval a szezon vége előtt megszerezte élete első magyar bajnoki címét a Supercarban. A hétvégét több dobogós hely tette teljessé: Várkonyi Bence végre-valahára győzni tudott, míg Kovács Domonkos harmadikként zárt.

Idén eddig szinte mindenhol parádézott az idei off road versenyeken a Korda Racing, egyedül Nyirádon, a szezon harmadik versenyén bizonyosodott be számukra, hogy a bab mégsem hús. Akkor igencsak felejthető teljesítménnyel zárták a hétvégét, ám a vörös katlanban ezúttal újra tökéletes versenyt produkáltak. Ráadásul ezúttal megszerezték azt a bajnoki címet, amire talán a legjobban vágyott a csapat.

Benyó Máté úgy érkezett meg Nyirádra, hogy összesen 3 pontot kellett szereznie ahhoz, hogy teljesüljön az álma, és megszerezze eddigi pályafutása első felnőtt bajnoki címét a Supercar kategóriában. Ám Máté tökéletes versenyt futott – már ameddig a lezúduló eső engedte –, és pályafutása legfontosabb győzelmét aratta. Ugyanis július után ismét sikerült bevennie a legendás vörös katlant. Egész évben pazarul „terelgette” a Peugeot 208 ERX-szet, 5 versenyből négyet megnyert, egyszer harmadik lett, így az utolsó fordulóra immár magyar bajnokként utazhat.

„Igazi kihívásokkal teli verseny volt ez a magyar bajnoki futam, akárcsak az egész szezonunk. Jelen esetben a legfőbb kihívást az extrém időjárási körülmények jelentették, amelyhez azt gondolom jól alkalmazkodott a csapat is és én is. A harmadik előfutamot követően már annyira eláztatta az eső a pályát, hogy a versenyirányítás a versenyzőkkel egyeztetve felfüggesztette a versenyt és a három előfutam összetett eredménye alapján hirdetett végeredményt. Így tehát döntő futam nélkül ugyan, de megnyertük a magyar bajnokság 5. versenyét, ami egyben azt is jelentette, hogy egy versennyel a szezon vége előtt bebiztosítottuk a bajnoki címünket is. Embert próbáló szezon volt, hiszen a magyar bajnokság mellett elsőévesként végigversenyeztük az Európa-bajnokságot is. Az Európa-bajnokságon elért év végi 9. helyünk és a magyar bajnoki cím azt hiszem, szépen cseng így a szezon végén, főleg ha hozzávesszük azt a rengeteg tapasztalatot, amit gyűjtöttünk. Szeretnék köszönetet mondani csapatomnak a Korda Racingnek, hogy biztosították a lehetőséget számomra, hogy a megszerezhessük a bajnokság első helyét. Valamint köszönöm a támogatóinknak és a Hungarian Motorsport Academy-nek a támogatást, szurkolóinknak pedig a töretlen bíztatást. A magyar bajnokságban idén eddig öt versenyből négyen győzni tudtunk, a bajnoki címtől függetlenül a szezon utolsó, Rabócsiringi versenyén is a fő célunk a győzelem, illetve az önfeledt örömautózás lesz” – közölte Máté.

A Super1600-asok között a tavalyi bajnoki pontversenyben harmadik Kovács Sámuel – az előző két nyirádi versenyen második lett – a szombati remek teljesítmény után a vasárnapi harmadik kvalifikációban ütközött versenytársával, nem tudta befejezni a futamot.

„A hosszú szünet után már nagyon vártam a szezon utolsó előtti versenyét. Egy elég népes és erős mezőny gyűlt össze a mi kategóriánkban is. Az időjárás csak még izgalmasabbá tette a hétvégét, a szabadedzést teljesen esős körülmények között futottuk és a 2. helyezést értem el. Az első előfutam vegyes körülmények között zajlott és egy izgalmas verseny után a 4. helyen végeztem. A második előfutamra már felszáradt a pálya és itt is nagyon izgalmas verseny volt. A harmadik előfutam már a vasárnapi napra esett. Szinte állóvízben zajlott a futam, ami számomra nem tartott sokáig, az első kanyarban összeakadtam egy versenytársammal, és egy elhamarkodott döntésem miatt nem tudtam folytatni a futamot. A 3. előfutam után az extrém körülmények miatt nem lehetett folytatni a versenyt. Összességében pozitívan értékelem a hétvégét, hiszen egy erős mezőnyben is meg tudtam állni a helyem” – fogalmazott Sámuel.

Sami öccse, a Korda Racinghez idén csatlakozó Kovács Domonkos ezúttal befejezte a nyirádi futamát a Hankook CrossCar RX Cup sorozatban. Nemcsak befejezte, de a dobogóra is felállhatott, hiszen harmadik helyen végzett, ami nagyon fontos lehet még az összetettben a dobogóért vívott csatában.

„A nyírádi versenyt már nagyon vártam, hiszen az eddigi hétvégék ezen a pályán nem sikerültek jól. Ezen a versenyen mindenképp szerettem volna ezt a pechszériát megtörni. Az egész hétvégén esős körülmények közt versenyeztünk, amit nagyon szeretek. Az első két kvalifikációs futamon nem igazán volt meg a tempóm, és a beállítások sem voltak még tökéletesek. A harmadik futamra már majdnem minden összeállt és tudtam menni az élmenőkkel. Sajnos az időjárási körülmények miatt a verseny további része nem került megrendezésre. A verseny végeredménye az előfutamok utáni eredmény lett, így végül a harmadik helyen zártuk a nyírádi hétvégét. Ezzel nem vagyok elégedett, mert úgy érzem, hogy a döntőben tudtunk volna ezen javítani. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy Máriapócson visszatérjünk a dobogó legfelső fokára, és győzelemmel zárjuk a szezont” – mondta Domonkos.


A Korda Racing csapatvezetője elmondta, ennél szebb hétvégét el sem tudott volna képzelni. Abban bízik, hogy a szezonzárón is folytatódik majd az eddigi remeklés, és év végén Benyó Máté után újabb bajnoki címmel zárja a csapat a 2023-as szezont.

„Azzal kezdeném, hogy a hétvége legfontosabb eredménye, hogy Máté végre kiautózta azt az idei bajnokságban, ami benne van, és teljesen megérdemelten megszerezte első felnőtt bajnoki címét Supercarban. Ráadásul nemcsak megtörte a nyirádi átkát, hanem zsinórban a második sikerét aratta itt. Ha valaki, hát ő nagyon megérdemelte ezt… Sami akár a dobogóra is esélyes lett volna az erős nemzetközi mezőnyben, ha nem akad össze versenytársával, míg Domi magabiztosan közel azt a tempót tudta autózni, amit a balesetei előtt.” – jelentette ki Spitzmüller Csaba.

A Korda Racing együttműködő partnerei: A-Híd Zrt., Hertz - Mercur Rent a Car Kft, Corax-Bioner Zrt., Harmata-94 Kft., Érdi Team Kft., Novo-Fire Kft., Sun&Fun Holidays Kft, Hetech Trend Kft, Generalkommandó

http://kordaracing.hu

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.