Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2013. Július 07. 22:02, vasárnap | Helyi
Forrás: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Viharkárok és bálatűz Somogy megyében

Viharkárok és bálatűz Somogy megyében

Öt alkalommal riasztották Somogy megyében a tűzoltókat viharkárok miatt a szombati nap során és vasárnap hajnalban.

A megye hivatásos-, önkormányzati- és önkéntes tűzoltó egységei összesen öt alkalommal vonultak a viharos szél, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék és villámcsapások által okozott káresetekhez.

Vasárnap hajnalban negyed egykor Hács településre riasztották a marcali tűzoltókat, ahol a vízelvezető rendszer nem bírta elvezetni a domboldalról lezúduló nagy mennyiségű csapadékvizet. A víz egy ingatlan területére is betört egy kereszteződésben, veszélyeztette az ott lévő családi házat és a mellette álló melléképületet. A kiérkező tűzoltó egység a lakosság segítségével a lezúduló vizet kéziszerszámokkal elvezette az ingatlan mellett, így az épületeteket sikerült megvédeni. A további felderítés során kiderült, hogy egy szórt köves utat mintegy 100 méteres szakaszon elmosott, valamint a Petőfi utca aszfaltozott útburkolatát körülbelül 20 négyzetméteren kimosta a víz. A tűzoltó egység a helyszínre érkező polgármesterrel végigjárta az érintett ingatlanokat, melynek során megállapították, hogy azokban jelentős kár nem keletkezett, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Hajnali negyed kettőkor a kaposvári tűzoltókat riasztották, akik Zimány külterületén egy állattartó telepre vonultak, ahol egy körülbelül 400 körbálából álló kazal kapott lángra vélelmezetten villámcsapás miatt. A tűzoltók három gépjárművel vonultak a helyszínre, kiérkezésükkor kéziszerszámokkal és négy vízsugárral azonnal megkezdték a tűz oltását. Az egységek munkáját segítette két erőgép is, amelyekkel a tűz által károsodott bálákat rakták szét az izzó gócpontok eloltásához. A tűz oltásán és az utómunkálatokon közel nyolc órán keresztül dolgoztak a tűzoltók, munkájuk révén mintegy 40 bálát sikerült megmenteni.

(Kép és szöveg: Somogy Megyei Kataszrófavédelmi Igazgatóság)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon